Energetska neodvisnost – sestanek 9.10.2011

ENERGETSKA NEODVISNOST SESTANEK ZAPISNIK Galicija, 9.10.2011

UVODNI NAGOVOR:  Aleš Pevc

Predstavitveni krog:

Gorazd Velner-Animos: JAZ, začel z elektrolizo (mehurčki ven) – izdelal HHO celico, Rodinovo tuljavo, trenutno dela na MEG projektu

Miha Poljšak: pridobivanje energije iz etra

Miha Munda: dežurni skeptik – izdelal ležeča magnetna V vrata – na razpolago zemljišče za eksperimente

Samo Chromy: voda – ionizacija vode

Ištar Antares: tahionska komora

Tomislav Gjerkeš: permakultura (strokovnjak), pomoč

Dejan Rengeo: biokmet, konoplja (stroj za spravilo konoplje in proizvodnja , Žiroskop shranjevalnik energije)

Andrej Šuster: tehnika-elektrika-energija

Dhiraj Roschman: umetnostno struženje lesa, energija

Martin Kozjek: razne tehnične zadeve (NGP-nacionalna energetska pot)

Milena Kozjek

Jasna Martinjak: Izdelava enega od modelov samooskrbe Slovenije, zapisnik

Gregor Zdovc: predstavnik podjetja Prins – avto na plin

Vladimir Klemenčič: dve veji-bioplin~kmetije

Alojz Petrovčič: permanentni magneti, sodeluje z V.Klemenčičem

Kovač Boris: magneti, 10 let nazaj, sončna energija

Kovač Vilka

Davor Mažera: energetika, razvoj elektromotorjev

Dejan Krajnc: zanima ga to od vekomaj, dve ribici – skalrna energija

Marko Šetinc: free energy, stvari, ki jih uradna znanost ne priznava

Kristina Zidar

Iztok Klaneček: zanima ga to od 18.leta, pred 15.leti razvil magnetni motor, ogromno idej – želja po sodelovnju resnih razvijalcev – sestavil svojo HHO celico,

Aleš Pevc: vodja sestanka, razvil svojo verzijo magnetnega motorja

Animos: razdelitev po skupinah glede na interes v področjih

Iztok: spletna stran

Boris: Skype

 

—————————————————————

PROJEKTI

Treba je narediti strukturni korak naprej in ločit med resnimi interesenti (A) in pa med interesenti za informacije in tistimi, ki radi le debatirajo (B). Posamezni projekti bodo med seboj ločeni, vsak projekt bo imel informacijsko strukturo (glavno temo, temo poteka razvoja, debatno temo in spam temo, in še kaj..). Tu se predlagajo predlogi sodelujočih. Dobro bi bilo, če bi svoje zamisli za projekte tudi predstavili . Ko bomo delali na projektu, bomo ostale stvari dali na stran (teoretiziranje….)

Seznam projektov:

P1) VODIK

P2) HHO celica – začeli bomo s poskušanjem na stari štiritaktni kosilnici in nadaljevali na električnem agregatu.

P3) Pantonejeva cev – začeli bomo s poskušanjem na stari štiritaktni kosilnici in nadaljevali na električnem agregatu.

P4) MAGNETI

Magnetna V vrata – nabava ustreznih magnetov. Nato sestavljanje kolesa (rotorja) in odmičnega magneta (statorja).

P5) Muller generator – nabava ustreznih magnetov. Nato sestvljanje generatorja.

a zalogi jih je še kar nekaj….

P6) ELEKTRIČNA RESONANCA Kapanadzejev generator – nabava delov, navijanje tuljav, sestavljanje in preizkušanje

P7) Teslov prenos energije (skalarni valovi, kondenzatorski prenos impulza) – nabava materiala, navijanje tuljav, preizkušanje

P8) ORGON : Razne orgonske naprave kot.zaščita za telefon Orgonski stožec, Orgonska joška, Orgonski top, Orgonska bazuka

P9) ŽIROSKOP : Žiroskop je najbolj uporabna in preprosta oblika za hranjenje energije. Pa ne samo to, tudi za proizvodnjo energije. Vse je razloženo v priloženem videu. Lahko jo uporabimo v navigacijske namene. Najbolje je žiroskop narediti na traktor. Z njim lahko naredimo traktor na en potač. Je zelo okreten, ne potrebuje volana, je inovativen….Traktor je v bistvu enokolesno vozilo. Če pa povežemo 3 enokolesna vozila, dobimo leteče vozilo. Vozilo se polni z gravitacijo zemlje. Polni se tako, da se čvrsto prisloni na zemljo. Vse je tako enostavno, le odkriti je potrebno. Žiroskop je v bistvo zelo preprosta in učinkovita naprava. Kje imate kakega.

https://picasaweb.google.com/105440515429629721159/29032010ZIROSKOP?authkey=Gv1sRgCM3loLXowsnZBw&feat=email#5453996702663351922

+ OSTALI POLJUBNI PROJEKTI

Seveda se ne bi omejevali na zgornji spisek, ki ga je podal Iztok…in to preprosto zato ker tisto pristno znanje o resničnem delovanju narave omogoča človeku, da le-to manifestira na popolnoma vseh področjih življenja…od pridobivanja oz. izkoriščanja energije do pridelovanja hrane ter zdravljenja in seveda mnogo drugih stvari. Vsak posameznik ima pač svoje ideje in potrebe ali želje, ki bi jih rad ali lahko uresničil. Naj vsak poda svoja razmišljanja glede projekta, ki ga morebiti že izdeluje ali pripravlja.

2. ZNANJE/KOMUNIKACIJA Vsekakor potrebujemo znanje, brez znanja ni nič. V ta namen bo tukaj mesto za bloge, kjer se bo pisalo o koristnih znanjih, zgodovini, odkritjih…. Vsakdo ki bo podajal znanje, ni nujno, da se bodo vsi strinjali z povedanim, tudi razumeli najbrž ne bodo vsi vsega. V kolikor bo prišlo do trenj zaradi tako imenovanega znanja, bo to pomenilo probleme, neskončne diskusije, katerim se lahko izognemo z ločenim forumom ZNANJE od foruma PROJEKTI, ter primerno metodologijo dela skupine. PolegInternetne strani na Prepovedano Ustanovimo tudi Fb stran ter google skupino.

3. Ostane še RAZNO/KOMUNIKACIJA , za sprotne zadeve ki nimajo veze ne z forumom projekti niti znanje, kot npr. inf. o dogodkih ( kongres v Nemčiji. Net Journal je ena izmed najboljših revij o prosti energije na svetu , predavanje Animosa kjer bodo predstavljene tudi osnove na katerih temelji VSA narava in njeni procesi…vključno z življensko energijo, ki se pred našimi očmi manifestira kot elektrika.ipd.) in novicah, ki nas posredno ali neposredno zadevajo.

OKVIRNA PRAVILA, ZA VSE KI SE BOMO VKLJUČEVALI

Free energy ali prosta energija zahteva neko vrsto perpetuum mobila, ki pa po defoltu ni patentabilen. Kakršnokoli razmišljanje o patentih je zguba časa. Tako ukvarjanje z patenti odpade. Mi bomo delali na tem, da naredimo uporabno napravo za zagotavljanje potrebe po energiji (za kuhanje, razsvetljavo, ogrevanje, pogon orodij in strojev). Temu bodo namenjeni konkretni projekti, na katerih bomo delali. NOBENIH t.i. patentov ali podobnih zadev. Patentni uradi niso ustanovljeni zaradi t.i. zaščite ampak je njihova glavna funkcija kontrola na dosežki… itd..

NOBENEGA “sodelovanja” z kakršnokoli obliko državne institucije… Kakršnakoli državna organizacija lahko pristopi le tako da ponudi nepovratna sredstva. Razloge za to mnogi poznate…tisti…ki jih pa ne pa jih boste še spoznali ob priliki. Izjemo glede tega določimo člani projekta skupaj.

Na vsak način pri so-delovanju izključimo izključevanje (tudi dvom, ki povzroča zdraho in ovire) vseh vrst al idej,praks, akterjev..(tj. edino izklučevanje, ki ga odobravam), vse ostalo je le ODOBRAVANJE (pač l e tistega kar lahko sprejmeš, ostalo pa naj te ne briga). Ker pa več glav več ve, si med seboj NESEBIČNO pomagamo.

Projekt bo neprofitne narave, izdelke ne bomo plasirali na trg, pač pa se bomo z njimi predvsem samooskrbeli, izjeme so morda kakšne izvedbe kjer se ne bi preveč izpostavljali n za katere skupno ugotovimo , da so primerne za javno demonstracijo in medije v smislu afirmacije obstoje le take naprave oz.princpa delovanja.

CILJ, NAMEN

Dandanašnji je pritisk na človeka postal že neznosen. Na oblasti so zvečinoma ljudje, ki običajno ne vedo kako reševati situacijo, pol pa jo še bolj zeznejo. V primeru reševnja energetskega vprašanja in le te neodvisnosti nimamo kaj pričakovati od sedanje vlade in tudi od nobene prihodnje ne.

Vsi veste, da je danes svet kontroliran preko energetskih virov. Torej je treba najprej narediti generatorje, ki bodo proizvajali zastonj energijo. Vsi ti generatorji že obstajajo, načrte že dolgo imamo, toda delamo pa jih še ne, ker je posameznik preveč onemogočen, da bi lahko bil konkretno uspešen. Potrebno je ukrepanje in povezovanje -saj bodo posledice ekonomske , okoljske , prehranske in energetske krize kmalu vplivale na vsakodnevno življenje vsakega posameznika in družbo kot celoto, ZA KAR JE POTREBNA SAMOOSKRBNOST

www.ekoci.si ; info: ekoci.slo@gmail.com