Projekt oskrbimo Slovenijo

 

www.ekoci.si        info: ekoci.slo@gmail.com

————————————————————————————————————————————————-

 

PROJEKT OSKRBIMO SLOVENIJO

 

Ljubljana, Ekovita  .dne 22.6.2011 –  Podpis strateških ciljev:   OSKRBIMO SLOVENIJO!!

 

Kaj lahko mi storimo da bomo v Sloveniji samooskrbni?’

 

Ekipa v  živahni razpravi….

 

Iščemo najboljše rešitve …..

 

in sprejmemo STRATEŠKE CILJE  – OSKRBIMO SLOVENIJO!

 

Projekt  pod skupnim imenom OSKRBIMO SLOVENIJO –

kako do 100% samooskrbe v prihodnosti,

bo pod skupnim imenom združil vse v Sloveniji, ki si že   prizadevajo k samookrbnosti

in vse ki bodo pristopili k projektu.

Z veseljem bomo združevali dobre prakse in informacije, spoštovali tradicijo in jo nadgrajevali z novimi znanji, spoštovali  kulturno in naravno krajino,

ljudi,  živali in energije ter  s pozitivnim pristopom udejanjali aktivnosti za 100 % samooskrbo s sonaravno pridelano  hrano v Sloveniji v prihodnosti.

 

Končni Cilj projekta  »OSKRBIMO SLOVENIJO : večina prebivalcev Slovenije bo samooskrbna s hrano delno ali v celoti; z zelišči, začimbami, vrtninami, sadjem in z ostalimi dobrinami, ki jih potrebujejo  za vsakdanjem življenju.

Ljudje bodo ponosno v sodelovanju z soljudmi in v harmoniji z naravo in stvarstvom prevzemali odgovornost za vsakdanje življenje in se zavedali pomena samooskrbnosti.

Pridobljeno znanje in veščine tradicionalnih znanj z nadgradnjo novosti bodo zadovoljni in ponosni prebivalci Slovenije prenašali naslednjim rodovom za čudovito življenje z stalnim dvigovanjem ravni zavesti posameznikov , družbe in prostora, ki bo omogočala dostojno življenje po meri človeka v sedanjosti in lepega življenja v Sloveniji v prihodnosti.

 ————————————————————————————————————————————————–

 

MOLITEV ZA DOBRE PRIDELKE

 

Tako dobrih jagod v življenju še nisem jedla. Tako sem težila vsem in vsakemu, ki me je v dneh po obisku na ekološki kmetiji Helene in Marka Goloba na Vranskem srečal in želel poslušati. Pa nisem bila tam zaradi izjemnih jagod, mladega korenčka, graha ali bio domačih špargljev, ampak zaradi prostovoljcev iz neformalnega eko združenja, ki so petčlanski družini opleli in okopali del posestva. Zaradi bolezni namreč družinski  člani vsega dela niso zmogli sami…

Tekst: MIŠA ČERMAK
Foto: IZTOK DIMC

Prenesite cel članek:  Molitev za dobre pridelke