Ekoci novice: Demistifikacija konoplje-mednarodni seminar, Ponovno izvajanje izpitov iz zdravstvenih vsebin za zdravilce,

Kazalo
1. 

Demistifikacija konoplje – Seminar o uporabi konoplje v medicinske namene z mednarodno udeležbo

2. 
Ponovno izvajanje izpitov iz zdravstvenih vsebin za  zdravilce v Sloveniji,  da jih čim več  pridobi pogoje 
za delo skladno z veljavno zakonodajo, kar do sedaj ni bilo mogoče.
3.
Štafeta semen
4.

POMEN IN UPORABA NARAVNIH  MIKROORGANIZMOV V PRIDELAVI ZDRAVE HRANE

5.
Aktualno branje
Intervju z Markom Pogačnikom
1.

Vabilo na dogodek: Demistifikacija konoplje – Seminar o uporabi konoplje v medicinske namene z mednarodno udeležbo, 29. 3. 2014 v veliki dvorani Grand Hotela Union

Spoštovani,

v okviru dejavnosti zmanjševanja škode na področju drog v društvu »ONEJ-društvo prekmurske pobude« Vas želimo povabiti k udeležbi na dogodku: Demistifikacija konoplje – Seminar o uporabi konoplje v medicinske namene z mednarodno udeležbo, ki ga bomo izvedli v veliki dvorani Grand Hotela Union 29. marca 2014.

 

Na Seminarju o uporabi konoplje v medicinske namene z mednarodno udeležbo bodo nekatere svetovne avtoritete s tega področja slovenskim strokovnjakom in javnosti predstavile najnovejša dognanja o uporabi konoplje v medicinske namene v različnih državah sveta (Izrael, Kanada, ZDA).

Za organizacijo tega seminarja smo se odločili iz več razlogov, najpomembnejši pa so: aktualni dogodki v zvezi s Predlogom zakona o konoplji, Simpozij o medicinski uporabi kanabinoidov (SEEA, 5. in 6. februarja 2014 v Cankarjevem domu), februarska javna razprava o predlogu zakona o konoplji v slovenskem parlamentu in iz teh dogodkov izhajajoča spoznanja, ki kažejo na pomanjkljivo znanje in vedenje strokovnjakov ter javnosti o tej tematiki pri nas.

 

več

Seminar o uporabi konoplje v medicinske namene_Vabilo_splošno 

Seminar_predavatelji

 

2.
Veliko obstoječih in novih pacientov zdravilcev bo veselih informacije, da se bo stanje na področju zdravilstva končno uredilo.
Na Ministrstvu za zdravje so se uspeli dogovoriti za ponovno izvajanje izpitov iz zdravstvenih vsebin, Ministrstvo pa naj bi pričelo z izdajo dovoljenj zdravilcem, ki bodo izpolnjevali pogoje.

Ker spodnje zadeva veliko število zdravilcev v Sloveniji, ki ne spremljajo dogajanja in večina ni organiziranih v združenja posameznih zdravilskih metod, je nujno , da se informacija čim bolj razširi in čim več zdravilcev pridobi pogoje
za delo skladno z veljavno zakonodajo, kar do sedaj ni bilo mogoče.

Časovno je pomemben rok za prijave na pripravljalni seminar za izpit  iz zdravstvenih vsebin ( 31.3.),
zato je pomembno, da gre informacija čim prej naprej. 


lp
Frenk Vovk
za Izvršilni odbor Združenja bioresonančnih terapevtov Slovenije

 
3.
 Štafeta semen-  aktivnosti somišljenikov gibanja za sajenje, izmenjavo in ohranjanje avtohtonih domačih in tradicionalnih vrst semen zelenjave, poljščin zelišč in sadnih vrst Slovenije je intenzivno potekajo po vsej Slovenije. Sadijo in sejejo v šolah in vrtcih, semena izmenjujejo v okviru društev in organizacij ter posameznikov, prizadevanja za samooskrbo so vsa močnejša in čedalje več semen je v rokah ljudi in posajenih kar je osnovni cilj Štafete semen
 ŠTAFETA SEMEN- NAPOVED DOGODKOV

 ŠTAFETA SEMEN – AKTIVNOSTI PO SLOVENIJI

Po Sloveniji potekajo aktivnosti izmenjave ,sejanje in izobraževanja na področju avtohtonih semen in samooskrbe. Sodelujoči, ki so se prijavili za sodelovanje kot Pozitivne točke Štafete semen bodo  v prihodnjih dneh          izvajali številne prireditve. Dne 6.4.2014 bo osrednja prireditev Eko dan in dan zdravja na šoli koordinatorici za osnovne šole v Žalcu, dne 16.4.2014 bo osrednja prireditev na koordinatorju Skupnosti vrtcev Slovenije     v vrtcu Otona Župančiča Slovenska Bistrica.

4.

Kaj so efektivni mikroorganizmi (EM) in kako delujejo?

Praktična uporaba efektivnih mikroorganizmov v ekološkem vrtnarstvu, kmetijstvu

Kako pripraviti zemljo-gredo, da bo na njej čim manj plevela, kaj se zgodi, če plevel v fazi kompostiranja fermentira,

Prednosti vzgoje ekoloških semen in sadik s pomočjo efektivnih mikroorganizmov,

Naravno listno in talno škropljenje rastlin z efektivnimi mikroorganizmi za zaščito pred boleznimi, …

Več na EM – Kranj marec
5.

“Zemlja, kakršno poznamo, izginja. Hkrati pa nastaja neka nova
nosilna struktura življenja, ki jo Zemlja od znotraj potiska na površje. To je podobno kot levitev kače; ko stari ovoj postaja pretesen, se začne trgati. Spodaj ni rane, ampak nova koža. Tako tudi Zemlja pripravlja novo nosilno
strukturo, in ta je tista, ki omogoča, da je pomlad dandanes enako
cvetoča ali pa še lepša kot prej.
Moja ocena je, da smo na prehodu. Postaja vedno težje, ker se oklepamo stare jalove realnosti; nočemo se odpreti novi resničnosti, ki je veliko širša in večdimenzionalna.”

Sporočilo ste skladno z ZVOP-1, ZVP in ZEK prejeli na osnovi svoje prijave na spletnih straneh (https://ekoci.si/,) ali Fb straneh Ekoci oz. Oskrbimo ) na osnovi telefonske prijave, sodelovanja v nagradni igri, izpolnjenega anketnega lista na prireditvah, seminarjih in drugih podobnih dogodkih v organizaciji Ekoci oz. Oskrbimo. V kolikor ste se med prejemniki sporočil znašli pomotoma oz. se želite odjaviti od nadaljnjega prejemanja, prosimo na to sporočilo odgovorite ODJAVA. Zahteva bo izvedena v roku 15 dni po prejemu, v nadaljnjih 5 dneh pa boste o tem tudi obveščeni. V zvezi z izvedbo zahteve ne nosite nobenih stroškov.