Novice Ekoci:Loveolution,Aktualni članki, Dobrote Slovenije v Savinjski dolini, Protest proti korupciji..Javna razprava, krma za kmete

 

Smo ljudje z vizijo in pogumom reči, da zmoremo. Zmoremo naredit spremembo. Okoliščine ne diktirajo naše usode, sami ustvarjamo svojo prihodnost in nič nas ne ustavi.

Vodi nas ljubezen, mir in povezanost. Ni vera tista, ki nas osvobaja, je vedenje, da smo sami odgovorni in da imamo moč spremeniti vse.

Obstajamo zato, da preobrazimo svet.

Kdo smo mi? Mi smo Slovenija. Jaz sem ti in ti si jaz.

Na protestih:

· Prinesi cvetove in jih z objemom predaj naprej

· Natisni si majico z logom I FEEL LOVEOLUTION

· Spodbujaj nove možnosti

· Govori o rešitvah

· Povezuj

· Prinesi glasbo

· Prinesi svečo

· Prinesi ljubezen

Pridi s srcem!

FILM PRIHODNOSTI LOVEOLUTION podpira tudi EkoCI :
http://youtu.be/ZqGFA9utiy8

 

 

1.Aktualni članki

2.Podpora vsebinam Studia12 za dvig kvalitete bivanja

3. Dobrote Slovenije v Savinjski dolini – prva mobilna tržnica

4.Protest proti korupciji in zlorabi oblasti

5.Akcija zbiranja krme za prizadete kmetije

 

 

1.

Dr. Tonči Kuzmanić, politolog in sociolog
http://www.mladina.si/52147/dr-tonci-kuzmanic-politolog-in-sociolog/
INTERVJU VESNA V. GODINA: Policijska ura in vojska na ulicah?

http://www.7dni.com/v1/default.asp?kaj=2&id=05858505

Anton Komat, ekolog: Točka brez vrnitve http://www.youtube.com/watch?v=saSkohY2mos&feature=youtu.be

Pogovor o Cora –agrohomeopathiji z  Ing. Majdo Ortan

http://www.pozitivke.net/article.php/Slovenija-Trg-Cora-Agrohomeopatijo

 

2.
Dragi prijatelji,
tudi v turbulentnih časih, v kakršnih se nahajamo, ekipa Studia 12 vztraja, da bi še naprej prinašala dobre vsebine na zaslone, v domove, v naš vsakdan.

Tudi z vašo pomočjo smo zdržali v težkih finančnih pogojih in zdaj se ponovno obračamo na vas.

 

Z vašo pomočjo želimo v 2013 ustvariti vsaj še naslednjih 250 oddaj in prispevkov na leto, še pogosteje Vdihovati navdih na dogodkih, se družiti z vami, širiti znanje, povezovati kreativnost in uvid različnih ljudi, ponujati TV program, ki predstavlja protiutež senzacionalističnim ter negativističnim medijem, medijsko podpreti še kakšno civilno iniciativo ali družbeno aktivistično akcijo, posvetiti z lučjo na etične, zavedne proizvajalce ter ustvarjalce, da jih boste lažje našli med poplavo ponudbe, širiti pozitivno energijo, ozaveščati in dvigati kvaliteto bivanja.

Malo navdihujoče matematike:
Če 100 gledalcev in podpornikov Studia 12 ter dobrih vsebin donira po 10€, lahko že samo s tem prispevkom medijsko podpremo dve civilni pobudi, organiziramo še en dogodek Vdihnimo navdih ali ustvarimo vsaj šest novih, svežih, navdihujočih, izobraževalnih oddaj.

Vabimo vas, da s svojim prispevkom podprete dobre vsebine!

Srčna HVALA s strani ustvarjalcev Studia 12, dobrih vsebin željnih gledalcev in vseh, ki bodo še naprej deležni potrebne medijske podpore.

Iva, Jelena, Matej, Taja in Zoran

Arhiv video novosti >>

 

 

3.

 

 4.

 

Transparency International Slovenia – Društvo Integriteta v sodelovanju s Slovenskim društvom evalvatorjev pripravlja javno razpravo

PROTEST PROTI KORUPCIJI IN ZLORABI OBLASTI:

“Integriteta politikov, funkcionarjev in javnih uslužbencev v luči (dez)integracije družbe”

v četrtek, 20.12.2012 ob 16 uri

v Hotelu Slon v Ljubljani

Neetičnost, koruptivnost in zloraba oblasti nekaterih slovenskih politikov, funkcionarjev, visokih uradnikov in drugih  javnih uslužbencev zmanjšuje zaupanje državljanov v vladavino prava in integriteto institucij.

Društvo Integriteta- Transparency International Slovenia v okviru ocene in analize Nacionalni sistem integritete opozarja na nizko integriteto nosilcev moči in institucij, ki ogrožajo transparentno delovanje institucij in ogrožajo stabilnost države. Tudi državljani se vedno bolj zavedajo, da posledice korupcije v politiki in gospodarstvu čutimo vsi v naših družinskih proračunih in da korupcija znižuje kakovost življenja in povzroča revščino. Z javnimi mirnimi protesti izražajo stališča do skorupirane oblasti in obsojajo zlorabo moči in netransparentno porabo javnih sredstev. Nizka integriteta politikov, funkcionarjev in javnih uslužbencev namreč povzroča dezintegracijo družbe in onemogoča gospodarski razvoj. Brez oblikovane strategije razvoja Slovenije in prevzemanja odgovornosti nosilcev moči je napredek države težko mogoč.

Naša javna razprava bo konstruktivni javni protest proti korupciji in zlorabi moči. Predlagali bomo konkretne rešitve za višjo integriteto politikov, funkcionarjev in javnih uslužbencev, ki se gradi od zgoraj navzdol in je pomembna za izhod iz krize v katero država vedno bolj tone. Skupaj s strokovnjaki bomo pripravili priporočila in predlagali kodeks etike, ki ga bomo kot novoletno darilo izročili nosilcem moči.  Verjamemo, da so kodeksi etike korak naprej, so zaveza in oblika regulacije delovanja. Prevzemanje odgovornosti nosilcev moči pa bo omogočilo ponovno integracijo družbe.

Pričakujemo takojšen odziv Državnega zbora in poslancev, Predsednika Vlade, vodij političnih strank in javnih institucij. Predsednik državnega zbora se je namreč februarja javno zavezal, da bo vzpostavil etična merila v državnem zboru in zagotovil ureditev področja tudi s kodeksom etike za poslance. Konkretnega napredka še vedno ni. Tudi politične stranke nimajo etičnih zavez in mehanizmov, ki pripomorejo k večji integriteti članstva in posledično volilnega telesa. Kako povezati družbo in pozvati nosilce moči k odgovornosti? Na okrogli mizi bodo sodelovali:

·         prof.dr. Miro Cerar (Pravna Fakulteta Univerze v Ljubljani)

·         dr. Polonca Kovač (Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani; članica Uradniškega sveta)

·         Bećir Kečanović (pomočnik predsednika Komisije za preprečevanje korupcije)

·         Simona Habič (Predsednica Društva Integriteta- Transparency International Slovenia)

·         Bojan Radej (Slovensko društvo evalvatorjev, Integracija politik)

·         Dr. Urban Vehovar (Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem)

Svojo udeležbo so potrdili tudi vidni predstavniki neodvisnih institucij, civilne družbe in strokovnjaki na področju integritete.

 

5.

 

Zadeva: Akcija zbiranja krme za prìzadete kmetije

Spoštiovani!

V Ietošnjem Ietu je bilo zaradi posledìc suše in poplav prìzadetìh precej kmetijskih

gospodarstev. Marsikje kmetijskìm gospodarstvom prìmanjkuje krme za v

manj prizadetih Slovenìje pa je krme dovolj.

Glede na težavno staje nekaterih kmetij, so se na Kmečkem glasu odločili da bodo

ìzpeljali akcijo zbiranja krme aza tiste kmetije, ki je nimajo dovolj .

Inf. Kmečki glas na tel. O1 43 34 161 ali na elektronski naslov: franc.fortuna@czd-kmeckiglas.si