SPOROČILO ZA JAVNOST: ISKRENE ČESTITKE OB DNEVU DRŽAVNOSTI

 

Eko civilna iniciativa (Ekoci) si prizadeva za aktivni pristop posameznika pri ustvarjanju  v družbi. S povezovanjem  preko   nevladnih organizacij ,  institucij znanja in naprednih strokovnjakov s   konkretnimi aktivnostmi  skupaj udejanjamo dobre stvari za posameznika in družbo. Iskrene čestitke ob prazniku  državnosti  Vam dobri in aktivni  ljudje, ki si prizadevate delati dobro.  In vztrajate.

 

Vaš  aktivni pristop dokazuje , da   smo  država ljudje, ki  z  znanjem, s pozitivnim pristopom in   sodelovanjem zmoremo narediti veliko. Pomemben je  prav vsak izmed nas,  saj  vsak lahko stori nekja dobrega ..  Dobro je, da se ob prazniku državnosti zavemo ,  da je  država  tudi zemlja  za katero skrbijo in jo čuvajo posamezniki ,  ljudje ki ji je mar zato kakšno zemljo in koliko zemlje bomo zapustili prihodnjim rodovom  ter da  je nujno  zavedanje  ukrepov  in  aktivnosti za čim večjo samooskrbo s hrano,   da bomo lahko  imeli lepo sedanjost in prihodnost.

 

Gibanje Oskrbimo Slovenijo  je  dokazalo ,da znamo stopiti skupaj. Spomladi   smo s Štafeto semen  vzpodbudili   k razmišljanju in zavedanju avtohtonih, domačih in tradicionalnih sort semen in več tisoč ljudi je sejalo in izmenjevalo semena.  Sedaj semena že lepo  rastejo in dajejo obilje pridelkov. Veseli smo  zadovoljstva  udeležencev v   OSKRBOVALNICI , kjer se ustvarja pristen, neposreden stik med  ponudniki  in povpraševalci po domačih in avtohtonih ter tradicionalnih semenih  in sadikah ter ekoloških in sonaravno certificiranih pridelkih , ki jih enkrat tedensko ob petkih lahko tudi fizično prevzemajo na pozitivni  točki Štafeta semen  v Društvu Lavita, na podlagi predhodne povezave preko spleta na linku: http://groups.google.com/group/oskrbovalnica-ekoci?pli= Vsak petek pa se srečujejo ponudniki in povpraševalci  tudi fizično v Oskrbovalnici.

slika 1

 

Opis fotografije:

 

V Oskrbovalnici v  sproščenem vzdušju izmenjujejo znanje , izkušnje, sadike in semena in certificirane , ekološke  in sonaravno pridelane  pridelke povpraševalci in ponudniki  na pozitivni  točki  Štafete semen Društva Lavita vsak petek. Glavni cilj Pozitivnih točk na katerih je Oskrbovalnica so stalne  aktivnosti podajanj znanja v vsakdanje življenja, Oskrbovalnica pa  je logična posledica tistega kar dobro ustvarjajo sodelujoči,   povpraševalci pa si želijo neposrednega stika.

Kaj je Oskrbovalnica?

Kako sodeluje ponudnik v Oskrbovalnici?

OSKRBOVALNICA tabela za vpis PREDNAROČILO oz. PONUDBE

 

Vsi , ki pa  iščejo  informacije o  sonaravnih  pridelavi  hrane , vse, ki zanima  kaj vse bi lahko storili sami, in že imajo nekaj malega viškov, katere  bi želeli  zamenjati . Torej kam z viški pridelkov  iz vrtička ali manjših njiv , kako izmenjevati   znanje , izkušnje  in viške med seboj preko spleta, odgovor je v IZMENJEVALNICI na povezavi; https://groups.google.com/group/izmenjevalnica?hl=sl

 

Kaj je izmenjevalnica?
Na rednih mesečnih Ekofejstih – festivalu izmenjave znanja dobrih izkušenj in prijetnega druženja se srečujemo podobno misleči  ljudje  , ki si prizadevamo   za lepšo sedanjost  in prihodnost v Sloveniji  z aktivnim pristopom na področju prehranske samooskrbe, zdravja, izmenjave mnenj  in izkušenj in energetske neodvisnosti . Znanje najbolj naprednih strokovnjakov in  iz institucij si želimo prenesti v civilno sfero in vsakdanje življenje, kar  z aktivnim pristopom in povezovanjem nevladnih organizacij tudi  udejanjamo. Podpiramo sonaravne načine pridelave hrane: ekološko, biodanimično , permakulturno in ostale načine v povezavi z ekologijo,  ekonomijo  in etiko  in si prizadevamo za več delovnih mest.  Vzpodbujamo  aktivni pristop posameznika saj lahko vsak stori kaj  v smeri večje samooskrbe: zasadi peteršilj na balkonu, si pridela  hrano v okviru lastnih zmožnosti, kupuje domačo hrano na tržnicah ali preko partnerskega kmetovanja. Intelektualci lahko podajajo svoje znanje , ga izmenjujejo  za dobrine, novinarji obveščajo objektivne  novice  , šolniki pa učijo otroke šolo za življenje, kmetje čuvajo kmetijsko  zemljo in pridelujejo hrano, ki jo trg potrebuje politiki pa sprejemajo takšne zakone , ki bodo ljudstvu in državi v korist tudi na daljši rok. Prepričani smo,  da skupaj znamo in zmoremo.

 

Pogumno naprej!

 

Ekipa Ekoci: Marjan, Irena, Maja, Matjaž…

 

OJ- OSTI JAREJ

(staroslovenski pozdrav:«ostani, zdravi, mlad, pomlajen, bodi močan!«

 

www.ekoci.si ; info: ekoci.slo@gmail.com

 

Naši predniki Veneti so pustili pomembno sporočilo:

 

Slovenka – Slovenec – kjerkoli si:
– tu je tvoj temelj, osnova,  od tu je tvoje seme – izvor, bistvo,
– tu je tvoje središče,  od tu je tvoja energija, potenca,
– tu je neizčrpen vrelec tvojega bistva.”

 

Več o pozdravu  OJ-OSTI JAREJ lahko preberete na linku:

http://www.pozitivke.net/article.php/Osti-Jarej-Pozdrav-Slovenija-Situla-Vace