Novice Ekoci: Ponudba agrohomeopatskih preparatov, Grad Struga, Podpora zakonom, bakreno orodje

1.AGROHOMEOPATSKI PREPARAT PROTI MIŠIM IN PODGANAM

2.Otvoritvena predavanja v okviru pozitivne točke štafete semen na gradu Struga pri Otočcu na Dolenjskem

3.Podpora predlogom zakonov o samozdravljenju, o osnovnem bivanju, o konoplji ter o referendumu in ljudski iniciativi Združenja umetnikov Paviljon

4.Naročila za bakreno vrtno orodje

 

1

Ekoci z veseljem  obveščamo, da so odslej tudi v Sloveniji na voljo AGROHOMEOPATSKI PRIPRAVKI ZA ZDRAVE RASTLINE IN ZA OBVLADOVANJE VSEH VRST ŠKODLJIVCEV. Trenutno smo v dogovarjanju , da bo možno te preparate nabavljati tudi preko mreže Ekoci prek skupnega naročanja  enkrat tedensko/mesečno (ob vsakotedenjskih Oskrbovalnicah ali Ekofejstih v Pirešici). Zaenkrat nabava možna pri sami pridelovalki na v linku navedenem kontaktu.
Trenutno je  ZELO AKTUALEN  AGROHOMEOPATSKI PREPARAT PROTI MIŠIM IN PODGANAM, KI MIŠI IN PODGANE UČINKOVITO ODŽENE IN DELUJE TUDI PREVENTIVNO. Uporaben je tako v stavbah (vsi prostori, vključno s kuhinjami, shrambami, kletmi, sobami itd), kot tudi zunanje- po vrtovih, njivah itd.  Žal je za marsikateri posevek ali vrt prepozno, lahko pa se obvarujemo pred vdorom miši in podgan v stavbe, pred katerim nas mediji že opozarjajo.

Več si lahko preberete v priloženem gradivu na linku TUKAJ Agrohomeopatski proizvodi KORA _ NAVODILA

 

2

 

VABILO

23. septembra OD 15.00 DO 18.00 URE

Na grad Struga pri Otočcu na Dolenjskem

Pozitivna točka štafete semen

V nedeljo 23. septembra vabimo na otvoritvena predavanja v okviru pozitivne točke, ki se bodo odvijala od 15. do 18. ure v Sobi slovenske mitologije na gradu.

Bojana Borenović  –  Okrepimo si odpornost z zelišči za zimo

Jože Lusavec in Jožica Sladoljev (Ajda Dolenjska) – Biodinamika pot v prihodnost

Gojko Stanič – Vrtnarjenje na balkonih in terasah

Pričenjamo s prvim sklopom predavanj, ki so uvod v bodoča znanja na področju ekološke in tudi sicer drugačne alternativne pridelave hrane in zdravilnih rastlin. Grad Struga ima ambicijo v prihodnjem času prerasti v regionalni center s podobnimi vsebinami, ki bodo dajale znanja tistim, ki si želijo biti čim bolj prehransko samostojni v svojem vsakdanjem življenju. Seveda pa bomo ponujali tudi drugačne vsebine, ki podpirajo aktivnosti na področju kmetijstva. Tako bomo že na dan predavanj zvečer počastili boginjo Maro Morano na jesenskem kresu, se ji zahvalili za bogato letino in jo prosili, da bo z zimo prizanesljiva. Povsem na koncu, pa nam bo Kočijaž pripravil še terapijo z gongi. Večere želimo zaključevati s prijetnimi kramljanji o veselih temah življenja.

PRISPEVEK ZA PREDAVANJA: Vrednost ali protivrednost 5EUR v obliki medu, vina, semen, skratka viška domače proizvodnje.

 

3

Pozdravljeni!
Ozdravimo Slovenijo s srcem in z razumevanjem!
Preglejmo predloge zakonov in jim ponudimo podporo!

O Predlogih zakonov
(informacije, video, besedila Predlogov zakonov itd:

Izpolniti je treba 4 obrazce za štiri zakone z VELIKIMI TISKANIMI ČRKAMI in s pravimi uradnimi podatki – tudi s pravilnim datumom podpisa uradne osebe! –
Navodilo na obrazcu:
1. Obrazec izpolnite s TISKANIMI ČRKAMI
2. Obkrožite samo eno vrsto podpore in v okence vpišite oznako zahteve oziroma predloge
3. Izpolnjeni obrazec podpišite osebno, pred pristojnim organom , ki vodi  evidenco volilne pravice, ne glede na kraj vašega stalnega prebivališča
Opozorilo!
1. Poleg pravilnosti vseh podatkov vas prosimo, da bodite pozorni tudi na datume, ki jih bo na obrazce zapisala uradna oseba.
Zapisani datumi se morajo nujno ujemati z dnem vašega obiska upravne enote ali krajevnega urada, sicer podpisi ne bi bili veljavni!
2. Uradno potrjene obrazce nujno pošljite ali dostavite, sami ali preko posrednikov,
 na naslov:
Združenje umetnikov Paviljon,
Sveto 53, 6223 Komen

– sicer podpisi ne bi veljali!

Rok zbiranja podpisov je do 10.11.2012,

Obrazci so v priponki
(treba je še obkrožiti ‘C’ in vpisati svoje podatke)

Zaželjeno je seveda podpisovanje vseh štirih obrazcev, saj je smisel šopka 4 predlogov ravno v medsebojni solidarnosti državljanov. Rdeča nit predlogov zakonov so predvsem človekove pravice, tako glede zdravja telesa, kot zdravja bivanjskega okolja.


Pomembno!

Vabljeni prostovoljci, ki bi pred upravnimi enotami s kopijami obrazcev opozarjali mimoidoče na možnost podpisa pobud in zbirali overjene in podpisane obrazce!

To je po izkušnjah prejšnjih zbirateljev namreč najbolj učinkovit način zbiranja podpisov, nam pa je to šibka točka in nam je takšna pomoč zelo dobrodošla. Prostovoljcem napišemo priporočilo o njihovem prostovoljstvu!

V kolikor bi potrebovali stojnico ( morebiti za limonado ali preproste piškote, ki bi mimoidoče sami povabili k vam, da bi si vzeli nekaj minut za razmislek in morebiten podpis), prosimo, da javite, za katero Upravno Enoto gre, da jo še posebej pokličemo in obvestimo o stojnici, oziroma jih vprašamo za pogoje (na primer najbolj ustrezno lego stojnice itd).

Hvala!

Lep Pozdrav!

Združenje umetnikov Paviljon

ps:

Povzeto po Slovenski Tiskovni Agenciji:
http://www.ljnovice.com/default.asp?podrocje=25&menu=5&novica=162285

Objava Državnega Zbora:
http://www.dz-rs.si/wps/portal/Home/mediji/novice/novica/82bbfb1d-c719-4ce9-aacd-7fa7dd06f468/!ut/p/b1/vZJPb4JAEMU_UZlZWHeXI1KjoLLILn8vhtamQUSNNaJ8-uLJtInppWHeaZL35nd4AwXkhDFCTUEFhwyKfXmpPstzddiXu_tesPXck8oeEwflNED0ZnKxkG6MU04hhXzcu_LehU_Gwb-O-FBUb43RvjcGGlTYtiWETXoxJCaHvM_zp_mEgIYM6Vptb0evq7toy1etqo9z1flLjNEMuI6DeCfPmyjQk6tEnYSqi0KlJ63qltcv-zXcJFE8dpy0zlb-byAiuQO15bs-WlLQoYFsaOBoaCAfGCj_v8MfT2xRk3BOLMZs5CgsDqkLwezQfEBTnG4v0Wn00MX5BhEDQkE!/dl4/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/

Priloge.

Opis-kratek povzetek

Legalizacija konoplje za zgodbo o uspehu Delo_13_september_str_12

Obrazci

4

Nadvse pomembno za kmetovalce in vrtičkarje: BAKRENO VRTNO ORODJE

 

Zbiram naročila za bakreno vrtno orodje, katerega delovanje je v zadnjem obdobju svojega nadvse plodovitega življenja dokazal izjemen znanstvenik Viktor Schauberger (1885-1958).

Uporaba bakrenega orodja v kmetijstvu in vrtičkarstvu prinaša mnogo koristi, saj se drastično zmanjšajo obolenja in škodljivci, ter poveča sama produktivnost do 30%!!!

Navečja razlika z železnim je, da baker ni elektromagneten in prst ionizira, tako da je uporaba tega orodja nepogrešljiva za biodinamike in ekološke pridelovalce.

Med drugimi se bakra oziroma njegovih sledi v prsti na daleč izogibajo polži.

Na vašo željo se lahko izdela tudi večje kmetijsko orodje.

Za enkrat so na voljo lopata (štiharica), motika in grablje.

Zaradi izrednega zanimanja za dodatne informacije in naročilo čimprej pokličite na spodnjo številko 🙂

 

Tomaž Kvasnik

Atelje za celostno sprostitev Osti Jarej s.p.

040 21 71 91