Novice Ekoci: Varuhi semen, Agrohomeopatski pripravki, Vzgoja in kapitalizem, SEEDFREEDOM, opomnik za okroglo mizo »SEMENA NAŠE PRIHODNOSTI, podpora Miru Žitku…

Spoštovani Oj!

Jesen bo glede na aktualna dogajanja še pestra, ponuja nam obilo dogodkov, dinamika se stopnjuje , ne bo nam dolgčas. Vabljeni k soustvarjanju dobrega…….

Posredujemo naslednje zbrane novice

1 Prvi sklop predavanj organizacije Varuhi semen

2  AGROHOMOPATSKI PRIPRAVKI ZA ZDRAVE RASTLINE IN ZA OBVLADOVANJE VSEH VRST ŠKODLJIVCEV  odslej tudi v Sloveniji

3 Javno debato VZGOJA IN KAPITALIZEM v Waldorfski šoli Celje v sodelovanju z dr. Mirom Cerarjem, dr. Manco Košir,  dr. Vesno Vuk Godina, dr. Zdenko Divjak Zalokar..

4 SEEDFREEDOM – Izmenjava semen v Skupini CESnet

5   ˝Štirinajst dni akcije za svobodo semen˝ med 2. In 16. oktobrom 2012 Ekološko društvo Porevit in svetovno gibanju za svobodo semen (Seed Freedom)

6  Podpora Miru Žitku, predsedniškemu kandidatu

7 Tečaj»Umetnost ročnega tkanja«

8 EKOCI pozitivna točka štafete semen Na gradu Struga pri Otočcu na Dolenjskem; šamanizem, Kaj vse pojemo danes?, Hrana za zdravje, Zelišča za zimo

9 Zavod Rodna Zemlja: srečanje Nove možnosti bivanja,  Peticija za prostovoljno cepljenje, Predlog za 4 zakone

10 Opomnik za okroglo mizo »SEMENA NAŠE PRIHODNOSTI – SLOVENIJA LAHKO POVEČA PREHRANSKO VARNOST« in Ekofejst

11 Glifosfat….GSO dr. Gorazd Pretnar, Gensko spremenjena hrana: tumorji, poškodbe jeter in ledvic, predčasna smrt


1

Spoštovani Varuhi semen in vsi, ki bi to radi postali,

z velikim veseljem vas vabimo na prvega od štirih sklopov izobraževalnih predavanj o semenarjenju. Brezplačna predavanja so namenjena spoznavanju in krepitvi znanj o lastni pridelavi semen.

Strokovnjakinja za semenarstvo Fanči Perdih bo predstavila pridelavo semen izbranih rastlinskih vrst od semena do semena. Podrobnejše informacije in program najdete v priloženi priponki.

Prvi sklop predavanj se bo odvijal 13. oktobra v Centru alternativne in avtonomne produkcije na Valvasorjevi ulici 42 v Mariboru.

Za vse, ki bi se med predavanji želeli okrepčati s toplo brezmesno malico, bo poskrbela Zadruga Dobrina. Stroške prehrane (4,50 EUR na osebo) poravnate ob prihodu na predavanje.

Zaradi lažje organizacije predavanj vas prosimo, da vsaj 4 dni pred izvedbo posameznega sklopa predavanj potrdite svojo udeležbo po e-pošti (varuhi.semen@semenska.org) ali telefonu (040 30 42 11). Ko potrdite udeležbo, lahko obenem naročite tudi toplo malico.

Srčno vabljeni!

Mateja Koler, predsednica društva Varuhi semen in vodja Semenske knjižnice

2

Posredujem obvestilo, da so odslej tudi v Sloveniji na voljo AGROHOMEOPATSKI PRIPRAVKI ZA ZDRAVE RASTLINE IN ZA OBVLADOVANJE VSEH VRST ŠKODLJIVCEV.
Trenutno je  ZELO AKTUALEN  AGROHOMEOPATSKI PREPARAT PROTI MIŠIM IN PODGANAM, KI MIŠI IN PODGANE UČINKOVITO ODŽENE IN DELUJE TUDI PREVENTIVNO. Uporaben je tako v stavbah (vsi prostori, vključno s kuhinjami, shrambami, kletmi, sobami itd), kot tudi zunanje- po vrtovih, njivah itd.  Žal je za marsikateri posevek ali vrt prepozno, lahko pa se obvarujemo pred vdorom miši in podgan v stavbe, pred katerim nas mediji že opozarjajo. Več si lahko preberete v priloženem gradivu, sledi pa še podrobna predstavitev ob predavanju na enem od prihodnjih Ekofejstov oz. petkovih Oskrbovalnic

Uspeli smo se dogovoriti, da bo možno te preparate nabavljati tudi preko mreže Ekoci prek skupnega naročanja  enkrat tedensko/mesečno (ob vsakotedenjskih Oskrbovalnicah ali Ekofejstih v Pirešici).

Naročila in inf. ter izkušnje prosim  posredujte na agrohomeopatijacora.narocila@gmail.com , nabava oz. prevzem  pa bo  na stojnici ob prireditvah v Pirešici.

Vabljeni tudi k čitanju
– članka http://www.pozitivke.net/article.php/Agrohomeopatija_alternativa_v_kmetijstvu
– ter dveh  izkušenj članic Ajde z uporabo  agrohom. sredstva za pregon miši in podgan.
1.Pregon miši
Letošnje leto smo okrog naše hiše opazili močan porast miši.Sprva smo jim nastavljali brikete v katerih je strup, a se jih nismo mogli znebiti, čeprav so vse pridno pojedle. Po pogovoru in ponudbi ge. Majde Ortan smo okrog hiše, po in okrog ute, v kleti, po vrtu poškropili z agrohomeopatskim pripravkom. Po treh dneh sem opazila, da miši ne pojedo več kruha, ki sem jim ga nastavljala, da se prepričam o učinkovitosti pripravka. Naslednjič sem poškropila po 14. dneh in kasneje še enkrat. Do sedaj še nisem opazila nobene miši, bom pa oprezna sedaj v hladnejših dneh, ko bodo iskale zavetje in toploto v hiši in kleti.
Lp,
2.Leto nadležnih miši!
Kot mnogo kje, smo tudi mi v tem letu opazili veliko miši na vrtu in okoli hiše. Sprva smo poiskusili s strupenimi briketi,  kasneje pa
smo se odločili za pregon miši s homeopatskimi pripravki. Po nasvetu gospe Majde Ortan smo z njeno pomočjo in njihovimi pripravki
poškropili površino vrta, okrog hiše, drvarnice,…prvič, drugič. Uspeh je bil viden in občuten. Pravo zadovoljstvo, ko na vrtu nismo
videli tekajočih miši in njihovih lukenj. Če se bodo miši še pojavile – v jesenskem času, bomo postopek ponovili, torej bomo še enkrat
uporabili ta homeopatski pripravek.

3

Spoštovani!
Waldorfska šola Celje v sodelovanju z dr. Mirom Cerarjem, dr. Manco Košir,  dr. Vesno Vuk Godina, dr. Zdenko Divjak Zalokar, ravnateljem Srednje šole za hortikulturo in vizualne umetnosti gospodom Rafaelom Hrustelom in ravnateljem Waldorfske šole Celje mag. Boštjanom Štrajharjem, v četrtek, 25.10. 2012, ob 18. uri vabi na javno debato VZGOJA IN KAPITALIZEM.
Zgolj sanacija bank, varčevanje, odpuščanje in vse ostale več ali manj nujne državne aktivnosti dolgoročno ne morejo pomagati k reševanju aktualne krize. Ali lahko gospodarstvo spremeni posameznikovo etiko, ki je posledica vzgoje, ali je treba spremeniti vzgojo za drugačno gospodarstvo? Če bomo mlade, na katerih stoji svet, vzgojili v zdrave in družbeno odgovorne osebnosti, potem nas prihodnosti nikakor ne mor biti strah.
Le zavedanje, da lahko starši, učitelji in vzgojitelji naredimo korak k vzgoji individualiziranega posameznika, ki pa je hkrati široko udeležen v družbi, lahko pripelje do daljnosežnih pozitivnih rezultatov. Ko govorimo o finančni krizi, je bolj pravilno govoriti o krizi vrednot, saj nas je prav pomanjkanje teh pripeljalo v t.i. finančno krizo.
Neodgovorno je misliti, da sami nismo del problema, iluzorno je čakati, da bodo najprej drugi začeli delati spremembe. Kdo, če ne mi in kdaj, če ne zdaj?
Prosimo vas, da nam pri organizaciji prireditve pomagate, in sicer tako, da nam do torka, 16.10.2012 sporočite število udeležencev iz vaše šole/vrtca. Le tako vam bomo lahko zagotovili proste sedeže. Javna debata bo potekala v prostorih Waldorfske šole Celje, Ljubljanska 97, Celje (vrtnarska šola v Medlogu).
V pričakovanju vašega odgovora vas lepo pozdravljam!

mag. Boštjan Štrajhar, ravnatelj
Waldorfska šola Celje
Ljubljanska 97
3000 Celje
tel.:(040) 475-307
www.waldorf-celje.si

4

Dober dan,

prilozen program in prosimo za najucinkovitejso mozno sirjenost,

hvala, lep pozdav

Skupina CESnet

https://docs.google.com/open?id=1qKl_PF3x2DnGUXrNJbyluyHbTpmU_2W5SwVR-z7mCRTpPjjSRxf49FnAnEH7

5

Lep pozdrav,
Zavedamo se problemov, ki jih povzročajo gensko spremenjeni organizmi in patenti na življenje,  zato se je naše društvo, Ekološko društvo Porevit,  pridružilo svetovnemu gibanju za svobodo semen (Seed Freedom).  Odločili smo se sodelovati v štirinajstih dneh akcije za svobodo semen, ki se bodo odvijali v obdobju med 2. in 16. oktobrom 2012.
Naš namen je v tem obdobju povezati čimveč ljudi in organizacij, ki se zavedajo vpliva ohranjanja svobode semen na prihodnost.  Povezani lahko namreč ustvarimo toliko dogodkov, da ne morejo ostati spregledani in na ta način poskrbimo za boljšo osveščenost in dvigovanje vprašanj s tega področja.  Hkrati lahko ustvarimo močno mrežo za ohranjanje semen in starih sort, kar bo dolgoročno ugodno vplivalo tudi na prehrambeno samooskrbo Slovenije.  Naša vizija je, da skupaj ustvarimo štirinajstdnevno obdobje nasičeno z velikimi in majhnimi dogodki , ki se bodo odvijali po celi državi.
Vabimo vas k sodelovanju z nami pri organizaciji dogodkov za ˝Štirinajst dni akcije za svobodo semen˝ med 2. In 16. oktobrom 2012. Naše društvo bo organiziralo otvoritveni  in zaključni dogodek ter program, ki bo služil kot rdeča nit (izmenjava semen, razstava,…). Vas pa vabimo k organizaciji raznih tematskih dogodkov po vaši izbiri, v vmesnem obdobju. Veseli bomo vsakega, tudi najmanjšega, organiziranega dogodka, pomoči ali podpore v kakršni koli obiki. Kogar ne zanima organizacija lastnih dogodkov, vabimo k sodelovanju pri dogodkih, ki jih bodo organizirali drugi. Prosimo vas , da informacijo posredujete tistim za katere menite, da bi jih utegnilo zanimati sodelovanje.
Več podatkov o dogodku najdete v prilogah in na spletnih straneh:
http://porevit-eko.blogspot.com/
http://seedfreedom.in/
http://www.facebook.com/ekolosko.porevit
Zavedamo se, da smo skupaj močnejši  in da povezani lahko ustvarimo lepo prihodnost.  Pridružite se nam in v duhu solidarnosti bomo skupaj prispevali svoj delež k ohranjanju širokega spektra naravne raznovrstnosti.

Najlepša hvala in srečno.  J

Predsednik društva,
Jure Peternel

6

Spoštovani

Manjka mi še nekaj sto glasov. Podporo sem dobil tudi od nekaterih protikandidatov, ki mi bodo pomagali pri nadaljni predsedniški kampaniji.
Še enkrat in zadnjič vas prosim za pomoč pri zbiranju podpisov.

Obrazec dobite na bilokateri UE, ga tam izpolnite in nato pošljite na naslov Miro Žitko, Gorenja Trebuša 76, 5280 Idrija.

Čas imamo samo še ta teden, saj moram 17. podpise oddati.

Hvala vsem vam in lep pozdrav.

Miro Žitko

gsm: 041 821 809
………………………

Po enaindvajsetih letih ekološke naravnanosti in poskusih, da z življenjem
v naravi najdem srečo, sem našel tudi zdravje in smisel bivanja na zemlji.
Odgovornost za  življenje sem vzel v svoje roke in ugotovil, da je vse
skupaj zanimiva in resna igra.

Zakoni narave me spremljajo na vsakem koraku in ti so tisti, ki so prvi in
edini katere velja spoštovati in po njih živeti. V slovenski politični
prostor želim vnesti novo energijo. Začel bom kar s predsedniškimi
volitvami, da začutim kaj se sploh dogaja in spoznam enako misleče.

Da se lahko uradno prijavim potrebujem neparlamentarno stranko in 3000
glasov. Pomoč stranke mi je že obljubil gospod Jarh Jože, SED (Stranka
enakopravnih dežel).

Še vedno potrebujem za kandidaturo tudi 3000 izpolnjenih obrazcev P-1.

Prosim vas, če mi pravilno izpolnjen in overjen obrazec pošljete na naslov:

* Miro Žitko
Gorenja Trebuša 76
5280 Idrija*

Navodila

Obrazec P-1 http://www.dvk-rs.si/files/files/ObrP1_podpora_volivca.pdf

lahko doma natisnete, s tiskanimi črkami vpišete podatke in nato overite na
katerikoli UE v Sloveniji. Podpišete  šele na UE.

Obrazec dobite tudi na UE, overitev je brezplačna. Čas za zbiranje podpisov
je od 20. avgusta do 11. oktobra, ko moram obrazce že oddati.

Hvala za vašo podporo.

Miro Žitko

V priponki dobite kratek življenjepis in cilje.

http://mojdom.dnevnik.si/sl/Uporabno/5844/Umik+vase+je+mogo%C4%8D+tudi+v+tempu+sodobnega+%C5%BEivljenja
+

http://mojdom.dnevnik.si/sl/Gradnja+in+prenova/2303/Hi%C5%A1a+za+le+5000+evrov+Ne+ni+%C5%A1ala+-+tudi+to+je+mogo%C4%8De

http://www.google.si/search?q=miro+%C5%BEitko&hl=sl&client=firefox-a&hs=MXV&rls=org.mozilla:sl:official&prmd=imvnso&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ICcxUJv5M9GQ4gSz-IHQCw&ved=0CFsQsAQ&biw=1680&bih=883

Če bomo uničili svet bomo uničili samega sebe.Življenje in cilji
https://docs.google.com/open?id=1s1Wztjs0nymTLPzz72fJtmDUr9cYa7g6_AKZ9PKqXHpNfUFw9m77a4-CFvVM

Opomba:  Ekoci smo apolitična CI in se o političnih vprašanjih načeloma ne opredeljujemo, v naših vrstah so prostovoljci , ki imajo različna politična prepričanja, na željo velikega števila  naših sodelavcev pa tokrat izjemoma prepošiljamo nagovor za podporo Mira Žitka v predsedniški kandidaturi

7

V A B I L O

Vabimo vas, da se nam pridružite na osnovnem 36 urnem tečaju

»Umetnost ročnega tkanja«

v ponedeljek, 15.oktobra 2012 ob 16.30 uri v društvu La Vita, Velika Pirešica 1, Žalec

PROGRAM:
– tkanje nekoč in danes,
– seznanitev z različnimi vrstami statev in tehnikami tkanja,
– raznolikost uporabe materialov za tkanje,
– priprave statev za tkanje,
– praktično tkanje osnovnih vzorcev in preprostih izdelkov.

Svoje izkušnje tkanja bo z vami delila Sanja Šarčević, predsednica Združenja SNOVATICA iz Zaječarja v Srbiji. Sanja tkanje poučuje že več kot 20 let, imela je številne razstave doma in v tujini . Sama pravi, da na statvah tke niti ljubezni in miru, ki jih želi prenesti tudi drugim.

KDAJ:
Skupaj bomo tkali 7 dni – od ponedeljka do petka popoldne od 16.30 ure dalje ter v soboto in nedeljo od 9. ure do 17. ure.  – 36 ur  (15.10.2012 do 21.10.2012).

CENA:
Cena celotnega tečaja je 285 EUR.  Ves potrebni material in pripomočke dobite na tečaju, ob koncu pa domov odnesete svoje prve tkane izdelke. V ceno je všteto tudi zelenjavno kosilo v soboto in nedeljo ter napitki med tečajem.

PRIJAVE in dodatne informacije:
na tel. 041 906 610 ali po e-pošti vesna@lavita.si,  število udeležencev je zaradi kvalitete izvedbe omejeno.

Ustvarjajmo skupaj!

8

EKOCI pozitivna točka štafete semen
Na gradu Struga pri Otočcu na Dolenjskem
ŽELJA – VIZIJA – CILJ – VOLJA – DEJANJA – USODA
Maria Ana Kolman

20.10.2012 od 10.00 do 19.00
Grad STRUGA na Otočcu

Smo to, kar je naša globoka želja, ki nas vodi.
Kakršna je naša želja, takšna je naša volja,
kakršna je naša volja, takšna so naša dejanja,
kakršna so naša dejanja, takšna je naša usoda!
(Upanišade)

Moja želja, vizija in cilj je voditi vas na poti evolucije zavesti, prepoznati in razumeti se kot trojstvo telesa, duše in duha, uporabljati moč svojih misli in se koncentrirati na namen, aktivirati center volje v hari in center namena v hipofizi, ter s tem svojo usodo povezati s svojo lastno željo.
Šolanje v juliju in septembru je bilo namenjeno spoznavanju telesa v odvisnosti od štirih naravnih elementov – zemlje, vode, ognja in zraka in spoznavanju vseh naših teles, ki se končujejo v vsezapisu – bolj natančno povedano – se ne končujejo nikjer, če smo to sposobni razumeti in izkustveno spoznavati povezavo našega ožara z vsezapisom. Prav v tem je naša moč!

V oktobru bo šolanje potekalo 20.10.2012 od 10.00 do 19.00 z vmesnim odmorom, v katerem bomo koncentracijo na cilj in namero spoznavali v tehniki lokostrelstva in mečevanja.
Tematika želja,  vizija, cilj, volja, dejanja, usoda v smislu šamanske filozofije mislim, torej vplivam, se bo v novembru nadaljevala s šolanjem Šamanizem I.
Šolanje Šamanizem II bo v februarju 2013 na gradu Struga. Šolanje je povezano s tridnevno osamo, kar je pogoj za 2.stopnjo šamanizma.
Šolanje Šamanizem III bo potekalo v avgustu 2013 na Altaju v Južni Sibiriji. Program bo objavljen kasneje.

Cena šolanja: 100 EUR
Prijave: maria.ana@siol.net tel. 041 704 014

V nedeljo 28. oktobra vabimo na EKOCI predavanja v okviru pozitivne točke, ki se bodo odvijala od 15. do 18. ure v Sobi slovenske mitologije na gradu.
Kaj vse pojemo danes?    –    Boris Potocar, Ajda Dolenjska
Hrana za zdravje    –   Jozica Sladoljev, Ajda Dolenjska
Zelišča za zimo   –  Bojana Borenović, nadaljevanje predavanj
Predavanja bodo potekala od 15.00 do 19.00 + kasnejše družabno druženje
Cena  vseh predavanj: 7,00 EUR oziroma protivrednost v domačem eko pridelku ali izdelku.

V soboto 3. novembra bo imel v Sobi slovenske mitologije na gradu predavanje Vratislav z naslovom  STAROVETRSTVO DUHOVNOST PRIHODNOSTI. V predavanju bo skušal pojasniti važnost in pomen lastnih narodovih duhovnih korenin in filozofijo prednikov povezati z najnovejšimi znanstvenimi dognanji, ki tudi realni svet razlagajo z novih zornih kotov.
SPOZNAJMO VSEZAPIS z ogledom ruskega filma BREZNO
SOCIALNO MODELIRANJE z ogledom filma SLOVANSKA GOLGOTA
SLOVENSKA MITOLOGIJA v POVEZAVI Z OSEBNIMI IMENI
VODA SUBSTANCA DUŠE z ogledom filma VODA

Predavanja bodo potekala od 10.00 do 19.00 + kasnejše družabno druženje
Cena  predavanja: 15,00 EUR oziroma protivrednost v domačem eko pridelku ali izdelku. Prijave na tel. 041 334 876

9

Spoštovani,

V soboto, 13.10.2012 , ob 17.uri toplo vabljeni na domači čaj s piškoti in aktualno predstavitev nepremičnin za individualni in skupinski nakup II. Odprta so vam vrata na domačiji  zavoda Rodna Zemlja, v vasi Visoko nad  Igom, na naslovu Visoko138.

Prosim prijave  na info@rodnazemlja.si do petka, 12.10.2012.
Prispevek 5 eur/os.

Jasna Martinjak
Zavod Rodna Zemlja
Visoko 138, Ig
041.790.757

www.rodnazemlja.si
www.rodovnasola.si

Fb dejavnost:
https://www.facebook.com/pages/Rodna-Zemlja/191158094294095
https://www.facebook.com/pages/Rodovna-%C5%A1ola/307209025959947?ref=hl
https://www.facebook.com/pages/Najdiva-se/138658606252221?fref=ts
https://www.facebook.com/groups/pomoc.na.posestvu/
https://www.facebook.com/groups/281852828543794/

——————————————-
DOGODKI PRIJATELJEV:

———————————————————
From: MONIKA KAVČIČ [mailto:monikakavcic@gmail.com]
1. V okviru projekta Ozdravimo Slovenijo, je v drzavni zbor vložen predlog za 4 zakone, med njimi tudi predlog zakona o samozdravljenju, ki vključuje  svobodno izbiro cepljenja….  Predlog potrebuje podporo drzavljanov, zato se na UE se še 40 dni zbirajo fizični podpisi. Več na strani:
http://za4zakone.webs.com/

2. druga peticija za prostovoljno cepljenje v Sloveniji je objavljena na spletu- na AVAzu in bo posredovana Ministrstvu za zdravje. . Podpisujte z imenom in priimkom
http://www.avaaz.org/en/petition/We_want_to_stop_the_state_represive_measures_against_the_parents_who_dont_want_to_vaccinate_their_children/?eNbHKab

Če ste podporniki, podprite obe. Tako bomo najhitreje zavarovali svoje zdravje, zdravje svojih otrok in zdravje Slovenije ter zmanjšali stroške za zdravstvo in za posebno obravnavo otrok s posebnimi potrebami v šolstvu (ki jih je cepljenje že nepopravljivo uničilo). Ne dovolimo, da se iz naše nevednosti in totalitarne represivne zakonodaje to zgodi nam in našim otrokom.

—————————————————————-
From: Nara Petrovič [mailto:narapetrovic@gmail.com]
Pozdravljeni,

imate res, res enkratno priložnost, da se udeležite fantastične delavnice v ekovasi Findhorn na Škotskem!

http://www.findhorn.org/programmes/498/#.UHHaK5jA92A

Veš spodaj. Prijava na tele delavnice ni težka, priporočam! Prijava je možna ne glede na starost.

—————————————————————–
From: Albinca Pesek [mailto:albinca.pesek@gmail.com]
Prisrčen pozdrav,

prepošiljam povezavo o organiziranem prevozu k Ammi v Muenchen.

http://amma.si/2012/09/08/organiziran-prevoz-k-ammi-v-munchen-2/

10

                           »SEMENA NAŠE PRIHODNOSTI  – SLOVENIJA LAHKO POVEČA PREHRANSKO VARNOST«

Eko civilna iniciativa   Slovenije  organizira  Okroglo mizo : »Semena naše prihodnosti«.  Osrednji gost je mag. Dejan Židan, predsednik Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo, prehrano in okolje DZ RS, ki bo predstavil temo: « Slovenija lahko poveča lastno prehransko  varnost«. » Slovenija lahko pridela  dovolj hrane s pravimi  semeni, ki so prilagojena našemu okolju iz katerih bodo zrasli bogati pridelki. Vzpodbuditev lastne samooskrbe v procesu pridelave  in predelave hrane pa daje možnost zagotavljanja več tisoč delovnih mest.

Kaj lahko  stori stroka, kaj politika, kaj nevladne organizacije in kaj posameznik za ohranitev semen, za večjo pridelavo  sonaravno  pridelave  hrane     v zdravem okolju in za večjo prehransko varnost v Sloveniji? Rešitve bodo  iskali skupaj predstavniki stroke, politike, nevladnih organizacij, institucij in medijev.

Na Okrogli mizi bo sodelovala tudi dr. Martina Bavec,direktorica direktorata za kmetijstvo  RS, Dr. Ana Vovk Korže,  Univerza v Mariboru, predstavniki  stroke: Marina Pečnik , sekretarka MKGP, Vladimir Meglič, Kmetijski inštitut Slovenije, Primož Grižon , FURS  in  številni predstavnik nevladnih organizacij  Sanja Lončar, Anton Komat, Meta Vrhunc..,  in medijev, ki si svojim delom prizadevajo za večjo samooskrbo v Sloveniji.

Eko Civilna iniciativa (Ekoci) je s pomladansko aktivnostjo ŠTAFETA SEMEN  vzpodbudila zavedanje , sajenje, izmenjavo in ohranjanje  slovenskih  avtohtonih  in   tradicionalnih vrst   semen.  Sodelovalo je veliko šol , vrtcev, društev in posameznikov, ki bodo na Okrogli mizi prejeli priznanje za sodelovanje v Štafeti semen.

Okrogla miza bo 12.10.2012 ob 12.00 uri  v okviru Ekofejsta na sedežu društva LA Vita  v stari šoli v Veliki Pirešici 1, Žalec.

Več informacij  je na povezavi https://ekoci.si/?p=1850 in https://ekoci.si/?p=1845

Dobrodošli!

11

Dr. Gorazd Pretnar “ta dokument Odgovor Ministrstva za zdravje glede spornega glifosfata  ( https://docs.google.com/file/d/0B830wKGVn9gidG5VTHMwMnk5djQ/edit ), ki sem ga pripel kot pdf je odgovor direktorice direktorata za javno zdravje. Vsekakor z odgovorom ne moremo biti zadovoljni, ker ministrstvo za zdravje v tem primeru za glifosfat ni uporabilo previdnostnega principa, ki je zapisan v zakonu o kemikalijah. Člen pravi, kadar je utemeljen sum,  da je neka snov bolj nevarna za zdravje ljudi in okolja kot se je vedelo do tedaj. O tem odloči vlada, ki mora prepovedati to snov in naročiti raziskavo. Če raziskava sum ovrže je snov ponovno v prometu, če pa raziskava potrdi sum gre snov iz prometa. tako za mimogrede, ta člen je hotela direktorica urada za kem l.2003 spremenit do neuporabnosti, pa sva ga s Tonetom Komatom rešila v državnem svetu”

Ostale aktualne povezave

http://www.naturalnews.com/037437_Monsanto_GM_corn_rat_tumors.html Gensko spremenjena hrana: tumorji, poškodbe jeter in ledvic, predčasna smrt
Podgane, ki so jih vse življenje hranili z zrni zelo prodajanje gensko spremenjene koruze,
imajo številne tumorje in druge poškodbe organov, predvsem jeter in ledvic, je zapisano v francoski raziskavi, ki so jo opravili na univerzi Caen. Da bi bili rezultati verodostojni, so raziskavo nadzorovali tudi neodvisni strokovnjaki. Podgane so jedle zrna koruze, ki jo prodaja ameriško podjetje Monsanto.

Več na:

http://www.24ur.com/novice/svet/gensko-spremenjena-hrana-tumorji-poskodbe-jeter-in-ledvic-predcasna-smrt.html

tole so pa še fotke z
SHOCKING findings in new GMO study. Horrifying multiple tumors in rats fed CM corn and Roundup. 70% of females die early. Massive organ damage. See full story, just published,  http://naturalnews.com/037249_GMO_study_cancer_tumors_organ_damage.html

Podganji resničnostni šov: Ruski znanstveniki bodo javno predvajali GSO poiskus
http://wearechange.si/podganji-resnicnostni-sov-ruski-znanstveniki-bodo-javno-predvajali-gso-poskus/

Monsanto fails at attempt to explain away tumors caused by GM corn

Learn more: http://www.naturalnews.com/037437_Monsanto_GM_corn_rat_tumors.html#ixzz28k9ffQVS
http://www.naturalnews.com/037437_Monsanto_GM_corn_rat_tumors.html


Sporočilo ste prejeli  skladno z ZVOP-1, ZVP in ZEK : ali  na osnovi svoje prijave na spletnih straneh , udeležbe prireditev katerih soorganizator  je bil pošiljatelj,  izpolnjenega anketnega lista na aktivnostih  ipd.. V kolikor ste se med prejemniki sporočil znašli pomotoma oz. se želite odjaviti od nadaljnjega prejemanja, prosim da to sporočite na : info@ekoci.si;   kar bomo uredili v najkrajšem možnem času in vas o tem obvestili.  V zvezi z izvedbo zahteve ne nosite nobenih stroškov.