Sporočilo za javnost iz okrogle mize: Semena naše prihodnosti,

 

Eko civilna iniciativa:  Semena naše prihodnosti  dne 12.10.2012  v Veliki Pirešici, v društvu La Vita.

 

Prizadevanja in plemenite misli  so ponesle pomembno sporočilo v svet; da imamo znanje,  ukrepe in resurse, da lahko s pravimi semen pridelanimi na sonaraven način povečamo  prehransko varnost  in zagotovimo več delovnih mest . Samo od  nas pa je odvisno ali se bomo znali  pravilno organizirati in sodelovati ,  da bomo znali dostojno živeti v naši Sloveniji. Aktivni pristop  in  prave odločitve  lahko pomagajo k večji samooskrbi Slovenije je glavno sporočilo iz Okrogle mize.

 

Podeleljena so bila  priznanja sodelujočim v Štafeti semen,ki so izvajali aktivnosti v Štafeti semen. sejali, izmenjavali, ohranjali, izobraževali, objavljali novice, svetovali…

Znamo ceniti tiste, katerih delo je vidno v praksi: na področju institucij znanja, politike, institucij,šolstva,medijev  in aktivnih posameznikov, kar smo mi vsi ,ki  nam je mar za sočloveka in  okolje v katerem živimo.

Vsi mi ,ki s svojim imenom in priimkom trdno stojimo za tem, da se aktiviramo in delamo dobro.

 

Z veseljem pričakujemo vaša  nadaljnja vidna prizadevanja , ki  ustvarjajo realizacijo zastavljenih ciljev. Z vizijo soustvarjanja pozitivne prihodnosti.

 

V spomin na dogodek je posnel fotografije Dejan Ogrinec

    

 

Za Ekoci:  Irena Rotar , Marjan Kogelnik……..

OJ- OSTI JAREJ!

(star slovenski pozdrav:«ostani, zdrav, mlad, pomlajen, bodi močan!«)

www.ekoci.si ; info: ekoci.slo@gmail.com;   http://www.facebook.com/pages/Ekoci-Ekološka-civilna-iniciativa/280321302001496

 

Naši predniki Veneti so pustili pomembno sporočilo:

Slovenka – Slovenec«  kjerkoli si;  tu je tvoj temelj, osnova,  od tu je tvoje seme – izvor, bistvo,  tu je tvoje središče,  od tu je tvoja energija, potenca,  tu je neizčrpen vrelec tvojega bistva.”