ŠTAFETA SEMEN – VABILO K PRIJAVI ZA SODELOVANJE

 ŠTAFETA SEMEN – VABILO  K PRIJAVI ZA SODELOVANJE

 

Spoštovani,

Vabljeni k prijavi za sodelovanje  v vseslovenski aktivnosti     ŠTAFETA SEMEN

Prijavnico za sodelovanje pošljete na:ekoci.si@gmail.com; z obrazcem:  ŠTAFETA SEMEN – Prijavnica za sodelovanje

  ŠTAFETA SEMEN     

image001                                        

GIBANJE ZA SEJANJE, IZMENJAVO TER OHRANJANJE AVTOHTONIH, TRADICIONALNIH IN DOMAČIH VRST

SEMEN IN SADIK ZELENJAVE, POLJŠIN, ZELIŠČ IN SADNIH VRST V SLOVENIJI

Štafeta semen je gibanje za sejanje, izmenjavo in hranjenje avtohtonih, domačih in tradicionalnih vrst semen in sadik zelenjave, sadnih vrst, poljščin in zeliščV Štafeti semen sodeluje ogromno ljudi, ki se zavedajo, da smo  za svojo prihodnost odgovorni predvsem sami. Dozoreva v naših glavah, srcih in prehaja v dejanja, kako iz semen čim bolj sonaravno pridelati hrano in se povezati v bazo znanja ter somišljenikov. Potrebno se je aktivirati. Vsak po svojem znanju in zmožnostih. 

Otvoritev in predstavitev Štafete semen 2014 bo na sejmu ALTERMED na Celjskem sejmu 14. marca 2014 ob 13.00 uri; častni gost bo minister za kmetijstvo in okolje, mag. Dejan Židan. Sodelujejo predstavniki in strokovnjaki institucij, medijev, nevladnih organizacij, projekt Skupaj  za  zdravje človeka in narave,in zainteresiranih za Štafeto semen. Pred okroglo mizo bo tudi Izmenjevalnica – izmenjava semen  in cepičev starih sadnih vrst  ves  dan pa številna  poučna predavanja.

Do sedaj je že več tisoč ljudi od zavzetih mentorjev v šolah in vrtcih, ki želijo naučiti otroke znanj za življenje do naprednih medijev, ki so ponesli informacije v svet, s sodelovanjem v Štafeti semen dokazalo, da znamo poskrbeti zase. Sodelujočim je omogočena Podpora v Bazi znanja, kjer sodelujejo vladne strokovne službe Ministrstva za kmetijstvo in okolje, Kmetijski inštitut Slovenije, Fakulteta za biosistemske vede v Mariboru,Ihps Žalec, vrt zdravilnih zelišč, Skupnost vrtcev Slovenije preko vrtca koordinatorja – Vrtca Slovenska Bistrica, koordinatorica osnovnih šol ter številne strokovne nevladne organizacije ITR, La Vita, Ajda, Klub Gaia in številne druge .. Podpora je zagotovljena  tudi preko navedenih portalov in informacij projekta Skupaj za zdravje, Pomagaj si sam. Misteriji, veliko uporabnih nasvetov je v oddaji NA vrtu  in številnih drugih medijev.. Celotna napoved aktivnosti je na: Štafeta semen-prihodnost je v naših rokah-bodimo aktivni!  https://ekoci.si/?p=2408

Dobrodošli k aktivnemu soustvarjanju prihodnosti!

 

                                                                    in sodelujoči v Štafeti semen

www.ekoci.si; ekoci.si@gmail.com; info@ekoci.si;

https://www.facebook.com/EkociSlovenija;

https://www.facebook.com/OskrbimoSlovenijoStafetaSemen?fref=t