Pozor, »Črna lista podjetij, ki uporabljajo GSO«, širi lažne informacije

Pozor, »Črna lista podjetij, ki uporabljajo GSO«, širi lažne informacije

Posreduejmo sporočilo Greenpeace a in s tem popravljamo napako v objavi novic Ekoci

Lepo pozdravljeni!

Že nekaj dni po spletu kroži lažno elektronsko sporočilo s seznamom podjetij, ki naj bi v svoji proizvodnji uporabljale gensko spremenjene organizme (GSO). V sporočilu je navedeno, da je raziskavo opravil Greenpeace in naj bi bila namenjena medicinskemu osebju. Gre za zavajanje in neprimerno uporabo imena naše organizacije – tovrstne raziskave Greenpeace ni izvedel.

Greenpeace sicer izvaja globalne kampanje proti gojenju in komercializaciji GSO in v okviru teh kampanj izdaja različna poročila in raziskave, vendar omenjenega seznama ni med njimi. Takšno neprimerno navajanje imena naše organizacije strogo obsojamo in pozivamo k poštenem in pravilnem navajanju virov, še posebej v sporočilih s tako občutljivo vsebino. Slovenija namreč spada med tiste države, kjer večina prebivalstva nasprotuje uporabi GSO v kakršnekoli namene in takšno sporočilo lahko spodbudi veliko nezaupanje do blagovnih znamk, ki so se lahko na tem seznamu znašle naključno. Več o tem lahko preberete na naši spletni strani.

Na mestu je torej opozorilo, da med prejetimi informacijami pozornost namenimo tudi njihovim virom in dokazom ter se vselej potrudimo prepričati, da so resnične.

Nenazadnje, če bi vam sedaj napisala, da bo jutri sončno vreme in 27 stopinj, bi bržkone to nekje to preverili, kajne? 🙂

Lep dan vam želim,
Tina Peternel