NAVDIHUJOČE ZGODBE SODELUJOČIH V OSKRBIMO SLOVENIJO – ŠTAFETA SEMEN

Mesec april je zaznamoval živahno dogajanje sodelujočih v vseslovenskem gibanju Oskrbimo Slovenijo – Štafeta semen. Posredujemo delček navdihujočih sporočil kaj vse znate in zmorete, kaj vse naredijo otroci, kaj zavzeti mentorji, dijaki, kaj se dogaja v lokalnih okoljih. V prizadevanju, da se ohrani tradicija sonaravne samooskrbe, da se ohranijo slovenska semena v sodelovanju z naravo ste uspeli vi sodelujoči v Oskrbimo Slovenijo – štafeta semen in veliko drugih širom Slovenije posejati tisoče novih semen rastlin, znanja, povezovanja, izdelati stotine semenskih kroglic, organizirati  izmenjevalnice semen, flanc, sadik…

Čestitke za vsa dobra dejanja.

Na drugi strani pa je težnja po »umetno pridelani hrani« – kmetijstvo prihodnosti, kjer rastline  nujno ne zrastejo na poljih ampak  v zaprtih prostorih  ter težnja po robotizaciji  ipd v konvencionalnem kmetijstvu  kjer je ta težnja v duhu priprav na »podnebne spremembe« čedalje večja.

V navdih za nadalje aktivnosti si oglejte delček iz poročil, ki jih prejemamo. Tudi tale na video posnetku: https://www.youtube.com/watch?v=hPkmg55_Ed0.

Hvala, ker tako zavzeto soustvarjate trajnostno prihodnost, vsak na svoj način, s svojimi dejanji.

S spoštovanjem,

Za Oskrbimo Slovenijo – Štafeta semen,

Irena Rotar, preds.