SZJ: PODELITEV ZAHVAL IN PRIZNANJ ZA SODELOVANJE V OSKRBIMO SLOVENIJO – ŠTAFETA SEMEN 2023 V VSESLOVENSKEM GIBANJU ZA SAMOOSKRBO IN OHRANJANJE SLOVENSKIH SEMEN

EkocI – eko civilna iniciativa Slovenije, združenje za trajnostno prihodnost je kot ustanoviteljica in koordinatorica vseslovenskega gibanja Oskrbimo Slovenijo – Štafeta semen, gibanje za povečanje samooskrbe in ohranjanja slovenskih semen, ki poteka že od leta 2010 dalje podelila priznanja in zahvale vsem sodelujočim, skupaj s sopodeljevalko državno sekretarko Tatjano Buzeti iz Ministrstva za kmetijstvo gozdarstvo in prehrano.

Priznanja so prejeli vsi, ki so se prijavili, da bodo izvajali aktivnosti in o izvedenih aktivnostih poslali poročilo. Priznanja ali zahvale so prejeli tudi sodelujoči,  ki v bazi znanja prispevajo k  širitvi znanja in dobrih izkušenj. Kaj vse zmorejo naši ljudje: invalidi, otroci, vzgojiteljice, mentorji, strokovnjaki, napredni predstavniki medijev!

Utrinke iz podelitve lahko podoživite, če kliknite na video: OSKRBIMO SLOVENIJO – ŠTAFETA SEMEN 2023 Podelitev priznanj v vseslovenskem gibanju Oskrbimo Slovenijo-Štafeta semen: https://www.youtube.com/watch?v=4IAQuXQb-j0&t=222s

Foto: Dne 17.3.2023 je potekala svečana podelitev priznanj in zahval prvega dela sodelovanja za izvedene aktivnosti v vseslovenskem  gibanju Oskrbimo Slovenijo Štafeta semen. Na fotografiji je del udeležencev prejemnikov priznanj, nekateri pa so želeli, da jih dobijo po pošti. Zbrali smo se ob najstarejši udeleženki invalidki  Gelci Gajšek, ki kljub temu da je na invalidskem vozičku prideluje domače semena, njeno seme motovilca, smo podarili udeležencem.  Podelitev priznanj je potekal v sklopu posveta: Kakšno prihodnost želimo in kako jo soustvarjati. Sporočilo lahko preberete na povezavi: https://ekoci.si/zadnje/sporocilo-za-javnost-iz-posveta-kaksno-prihodnost-zelimo-in-kako-soustvarjati/ .

Na posvetu in na razstavnem prostoru Altermed Flora so bili podana vprašanja in pobude odločevalcem za ustvarjanje pogojev za več lokalne hrane v šolah in vrtcih z ustvarjanje pogojev za vključitev  samooskrbe v učne načrte , za več slovenskih semen ter za boljši prenos znanja iz institucij znanja in stroke do  ljudi, ki ta znanja potrebujejo in za večjo odgovornost odločevalcev za sprejemanje ukrepov.

Dogodek je bil tudi posnet in je objavljen na spodnjih povezavah: