NOVOST: SOOSKRBOVALNICA  DESETINKA   –  OSKRBIMO SLOVENIJO –  ŠTAFETA SEMEN  * ČESTITKE SODELUJOČIM * MEDIJSKE OBJAVE – VIDEI

Sporočilo za javnost –  Baza znanja  7

Tisoče posajenih semen, bogate aktivnosti izvedenih izmenjavalnic  semen, znanja in sadik, skupinskih sajenj, izobraževanj, druženj  je v zadnjih mesecih v okviru vseslovenskega gibanja Oskrbimo Slovenijo- Štafeta semen obogatilo našo deželo. Konec junija se zaključuje evidentiranje aktivnosti  in sejanja v okviru aktivnosti Oskrbimo Slovenijo  2022/ 2023, ki se ga je udeležilo več kot 100 sodelujočih vrtcev šol, društev, institucij, posameznikov..  V septembru bo na Celjskem sejmu potekala podelitev še drugega dela priznanj za sodelovanje tistim, ki bodo še poslali poročila o izvedenih aktivnostih  in želijo prijeti priznanja.

Novo – prvič v Sloveniji. Ekoci – eko civilna iniciativa Slovenije  v okviru gibanja Oskrbimo Slovenijo skupaj z društvom Samooskrbni.net, začenjamo novo aktivnost za povečanje samooskrbe –  vseslovensko gibanje SOOSKRBOVALNICA DESETINKA – z zavzetimi ozaveščenimi ljudmi, ki so za sonaravno pridelano hrano pripravljeni kaj narediti  in naprednimi pridelovalci. Za začetek smo pobrali več sto kilogramov sibirskih borovnic haskap. Kako to poteka, si lahko ogledate v videu.

Bi se v prihodnje pridružili tudi vi? Pošiljamo vam aktualne informacije.  V navdih za nadaljne aktivnosti si oglejte delček iz poročil, ki so jih organizirali sodelujoči v letošnji Štafeti semen.