SZJ – ZAHVALA. POVABILO. RAZPIS ZA PRIJAVO ZA SODELOVANJE V OSKRBIMO SLOVENIJO – ŠTAFETA SEMEN PODALJŠAN DO 20.1.2023

VOŠČILO

Spoštovani,

Želimo vse najboljše v letu 2023. Vam, vašim najdražjim ljudem,
projektom in idejam. Želimo vam miru, veliko zdravja, sonaravno pridelano hrano in uspeh. Ter ohranjanje vrednot , dela spoštovanja in sodelovanja, kulture in tradicije, ohranjanje narave in stvari, ki nas bogatijo tudi na sodoben način in nas plemenitijo in vsem lepšajo vsakdan.

Tudi v letu 2022 smo Ekoci – eko civilna iniciativa Slovenije skupaj s somišljeniki, partnerji, in strokovnjaki tlakovali poti z udejanjanem vrednot in dobrih stvari – semen znanja, povezovanja in sodelovanja, izmenjavo mnenj in izkušenj in konkretnih dejanj na področju povečanja samooskrbe in trajnostne prihodnosti.

ZAHVALA ZA VAŠ DOPRINOS

Brez ogromno podpore ljudi, zbranih podpisov
podpore, idej, sodelovanja strokovnjakov in pozitivnih dejanj in naprednih medijev ne bi uspeli. Hvala vam za vaš doprinos in podporo. Z sodelovanjem in vztrajnostjo skupaj zmoremo veliko. Za prihodnost vsako dobro dejanje šteje…
Ponosni smo, da smo si skupaj prizadevali, za svobodno rejo kokoši brez registracije za samooskrbo z jajci. Kot so to delale generacije naših prednikov in so tudi delček odgovora na sodobne izzive prehranske varnosti, ohranjanja slovenskega podeželja,
slovenske krajine in navad.

Prizadevali smo si, da je sedaj Ptujski semenarski center v
Državni lasti in ni bil prodan tujcem saj tam žlahtnijo slovenska avtohtona semena. Avtohtona semena so bogastvo ljudi, naroda dežele, zato je prav, da jih ohranimo za prihodnje. Veseli smo, da nam je prisluhnila tudi oblast. Naredili in posejali smo tudi prve
za semenske kroglice za Kras.

V okviru gibanja Oskrbimo Slovenija štafete semen smo posejali in izmenjali na tisoče semen.

Sodelovali smo z društvom Samooskrbni.net navdihovali otroke v vrtcih in šolah za samooskrbo, skupaj sejali in jih učili znanj za
življenje.

Skupaj s strokovnjaki smo predstavljali dobre prakse trajnostne prihodnosti in izzivov podnebnih sprememb na poligonih, Pomurskem in Celjskem sejmu.

Z objavami so veliko za širitev dobrih in koristnih informacij pripomogli napredni predstavniki
medijev. Hvala jim.

Več o aktivnostih lahko najdete na www.ekoci.si.


POVABILO

Za soustvarjanje prihodnosti štejejo dejanja. Jo želite soustvarjati tudi Vi in se prijaviti k vse slovenskemu gibanju Oskrbimo Slovenijo -Štafeta semen?

Prijavite se do 20.1.2023 na povezavi https://ekoci.si/zadnje/zelite-tudi-vi-sodelovati-v-vseslovenskem-gibanju-oskrbimo-slovenijo-stafeta-semen-2022-23/.
Vsak s svojimi dejanji lahko poskrbimo za sedanje in prihodnje rodove, da ne bomo lačni, da ohranimo biotsko pestrost in ohranimo kmetijsko zemljo in našo zeleno Slovenijo.
Lahko sejemo, otroci v vrtcih v šolah, ljudje v društvih, sadimo sadna drevesa, delamo semenske kroglice. V pomoč sodelujočim so informacije in prireditve v Bazi znanja, ki jih dobijo prijavljeni na sodelovanje.


Hvala za vaš doprinos. Pogumno naprej.


Za Ekoci in sodelujoče Irena Rotar iz Eko civilne iniciative Slovenije (Ekoci), kjer se že že deseto leto združujemo somišljeniki v gibanju Oskrbimo Slovenijo – Štafeta semen.